, Трикове при почистването на прозорци

Външната част на прозорците на дома или офиса е постоянно изложена на влиянието на околната среда и следователно има нужда от надеждна поддръжка. Те се замърсяват доста по-бързо, отколкото други части от работната или жилищна площ, почистването им не е никак лесно, особено ако става дума за големи прозорци. Много често крайният резултат е плачевен или в най-добрия случай: далеч от очаквания. Затова и масово собствениците на офиси и жилища предпочитат да използват услугите на фирма за професионално почистване, отколкото да се пробват сами.

Но ако все пак сте решили да се справите лично, то тогава можем да ви помогнем с няколко много полезни трика, които ще ви бъдат от голяма полза.

Тайната е в препаратите

Съществува голямо разнообразие от препарати за почистване на стъкла, но ако не сте експерти и не желаете да рискувате, можете да заложите на старата изпитана домашна рецепта с най-обикновен оцет. Той е не само много ефективен, но и изключително икономичен. И най-важното – при използването му няма опасност да се появят алергии, за разлика от някои нискокачествени химически препарати, които се продават в магазинната мрежа.

За предпочитане е да използвате бял оцет, като е достатъчно просто да навлажните мека кърпа с него в съотношение една част оцет и три части вода (може също така да използвате и смачкани листи от вестникарска хартия) и да започнете внимателно да отстранявате замърсяванията. Петната ще заминат моментално. Трябва да признаем също, че оцетът осигурява ненадминат блясък и прозрачност.

Измийте прозорците с помощта на стари вестници

Според експертите, това е отлично решение, защото старите вестници не оставят никакви следи, а това гарантира чистота и блясък за прозорците. Освен това, няма опасност да издраскате стъклото. Още един голям плюс в полза на вестниците е, че те оставят тънък и невидим защитен слой върху стъклената повърхност.

Почиствайте прозорците в облачно време

Този трик ще ви осигури много по-голяма ефективност, защото, когато слънцето грее силно, препаратът изсъхва твърде бързо и оставя по стъклото грозни петна.

Какво да правим, когато прозорците са много мръсни

Ако не сте могли да ги почистите няколко месеца, ви препоръчваме да се въоръжите с пореста гъба и най-напред да ги минете веднъж с препарат отгоре надолу (за да не капе водата). След това може да продължите по обичайния начин. Идеята е да се свали най-горният и най-дебел слой мръсотия, да се почисти наслоеният варовик от стъклата, преди да се пристъпи към детайлите.

Какво да правим, ако резултатът от почистването е незадоволителен

На всекиго му се е случвало – тъкмо си мисли, че повърхността е идеално чиста, но когато се премести от външната страна на прозореца, всички петна отново излизат на показ. Изчистваме отново, но – о, ужас – те са се преместили сега пък от другата страна.

Не се отчайвайте, има лесен трик, който ще ви помогне. Запомнете, че когато миете прозорците от вътрешната страна, трябва да го правите в хоризонтална посока. И обратно – когато миете прозорците отвън, тогава го правете във вертикална посока. Така лесно ще се ориентирате в коя част са петната, които искате да изтриете.

Ако всичко това ви се вижда доста трудоемко, не забравяйте, че винаги можете да разчитате на нашата професионална помощ. Можем да реагираме веднага и да се справим дори и с най-силно замърсените прозорци, защото разполагаме с професионална техника, уреди за почистване, инструменти и опитни специалисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

eight + three =

Меню
Call Now Button